Kasvatus

Kasvatan pienmuotoisesti burmankissoja. Asun omakotitalossa Tampereella. Ensimmäisen burmani (FIN*Millamarin Fia) hankin Valkealasta vuonna 2007, ja ihastuin heti Fian sosiaalisuuteen, ihanan kiiltävään turkkiin ja eloisuuteen. Muutaman vuoden päästä ajattelin, että Fia voisi saada pennut. Ja siitä kasvatustoimintani alkoi.

Suomen Kissaliitto myönsi minulle kasvattajanimen FIN*Birginella`s 17.10.2008. Nimi Birginella`s juontuu toisen tyttäremme nimestä, Birgitta. Ensimmäisen pentueensa Fia sai 4.1.2009. Pentueista lisää tietoja "Pentueet" osiossa.

*Jäsenenä: "Burmankissan Ystävät Ry" yhdistyksessä
Pirkanmaan Rotukissayhdistyksessä "PIROKissa"

*"Kissa koulutus":
*Suomen Kissaliiton koulutus "Kasvattajan peruskurssi" 18.10.2009.

*Royal Caninin järjestämät "Kissankasvatuspäivät" 11/2010.

*Royal Caninin järjestämät kasvattajapäivät 4.11.2012; Kissojen geenitutkimuksesta kertoi Hannes Lohi, kissojen suolistoloisista kertoi Anu Näreaho, kissan ravitsemustarpeista kertoi Henna Säderholm ja kissan ihon ja turkin hyvinvoinnista kertoi Henna Söderholm.

Tarkoitukseni on lisätä kasvattaja- ja kissatietoutta erilaisilta kursseilta.

*Näyttelyt: Vien kissojani melko säännöllisesti Pirokin järjestämiin näyttelyihin Tampereella. Käyn myös muilla paikkakunilla näyttelyissä, mutta harvoin.

*Harrastuksiani: Luen huimat määrät rikoskirjallisuutta, kuuntelen maailmanmusiikkia ja näprään koruja hopeasta, korukivista ja mav.helmistä sekä neulon paljon. Korusivuni:http://www.helmienhurma.blogspot.com/

Pentujen luovutusasioista muutama sana:

* Luovutan pennut uusiin koteihinsa 12-14 viikon ikäisinä, jolloin pentu on käynyt läpi "kissakoulunsa*, ts. on sosiaalistunut sisarustensa ja emon kanssa kissan tavoille.

* Pennut ovat madotettuja, kahteen kertaan rokotettuja kissaruttoa ja kissanuhaa
vastaan. Pennut ovat eläinlääkärin tarkastamia, sirumerkittyjä sekä sisäsiistejä.

* Pennut luovutan ainoastaan sisäkissoiksi, kissan ulkoilutus tapahtuu joko hihnassa valvotusti taikka ulkotarhassa.

* Pennut myyn pääasiassa lemmikeiksi hyvään ja rakastavaan kotiin, mutta annan mielelläni myös tietoja näyttelyissä käymisestä.

* Pennun hinta on 750e.

* Pentua tulisi käydä katsomassa vähintään kerran, mielellään useamman kerran, jolloin voidaan keskustella kaikista kissan luovutukseen ja omistukseen liittyvistä asioista sekä voidaan tutustua toisiimme paremmin. Toivon, että pennun uusi omistaja pitäisi minuun yhteyttä ja kertoisi pennun kasvusta, voinnista ja elämästä uudessa kodissaan.